КАК ДА РАЗЛИЧИМ ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ ОТ РЕПЛИКА?


Съвременният пазар е достатъчно богат и щедър на качествени марки за маратонки. Всеки според собствените си нужди спокойно може да избере своя фаворит и да се придържа към него, ако му носи достатъчно удобство. Проблемът настъпва, когато биваме излъгани и вместо очаквания комфорт, характерен за дадена марка, получаваме поредната имитация. А да попаднем на реплика в днешни дни е повече от възможно. Разочарованието от подобна покупка има както емоционални, така и физически, а дори и финансови измерения. Можем ли да ги избегнем и да се предпазим от фалшификати?

Макар да не е лесно, все пак съществуват начини да различите оригиналните маратонки от репликата. Всъщност тук става въпрос не толкова за отделни методи, колкото за системен подход. Ако се придържате към него, трудно бихте се вързали на измамата и лесно ще направите разликата. Необходимо е просто да обръщате специално внимание на няколко конкретни факторa, елементи и подробности върху обувките, анализирайки техния произход и автентичност.

Имате ли пълно доверие на своя търговец?

Стоките се познават не само по своя производител, но и по своя дистрибутор. С други думи, оторизираните доставчици на спортни стоки работят единствено и само с оригинални продукти. Те не биха си позволили дори един чифт фалшиви маратонки да стане част от портфолиото им. Ако сте намерили своя сигурен търговец и сте уверени, че неговите продукти са оригинални, най-добре е винаги да се придържате към него. Ако пък все още не сте, ние от Lotus Sport ще се радваме да ви съдействаме в избора на оригинални маратонки.

Цената има значение и тя е винаги показателна

Тя е важен критерий в определянето дали дадени обувки са оригинални, или не. Тук е важно да отбележим, че всеки доставчик е свободен да намалява модели, да провежда промоционални компании, да поставя в акция последни бройки или чифтове от стари колекции. Всички тези рекламни и маркетингови стратегии за увеличаване на продажбите обаче не влизат в противоречие с ценовата политика на основния производител. Всяка голяма компания за спортни стоки работи със сравнително еднакви начални цени. Те са идентични както в официалните им магазини, така и при легалните им доставчици. Когато се натъкнете на маратонки на стойност подозрително по-ниска от средната за пазара, по всяка вероятност те са реплика.


Оригиналният произход се вижда още от опаковката

Специалистите са на мнение, че с набито око не е нужно дори да отваряте кутията, за да прецените дали в нея има реплика, или оригинални маратонки. Причината е, че опаковката също може да издаде произхода на стоката. Когато той е автентичен, кутията е специфично брандирана. Логото на конкретната марка не просто е налично, но е и изписано 100% правилно. Отделните отличителни елементи не са хаотично разположени, а следват логика и строга последователност.

Кои са издаващите белези на класическата реплика?

Съществуват и някои конкретни елементи, характерни за фалшивите маратонки. По тях бързо можете да се ориентирате дали пред вас има оригинални обувки, или реплика. Бъдете бдителни за следните белези, издаващи класическото менте:

  1. Размазани надписи, обърнати/променени букви или липса на такива.
  2. Некачествени материи. В повечето случаи горната част на оригиналните обувки е мека и деликатна при допир с кожата, докато долната е гъвкава, позволява огъване, респективно повече свобода на движенията.
  3. Липса на SKU номер, който на практика определя модела и партидата на дадена серия маратонки. Този номер е характерен за всички видове оригинални обувки, без значение от конкретния производител или марка. Той присъства както на етикета на маратонките, така и задължително на кутията.

Препоръчваме ви винаги да залагате на качествени оригинални обувки. Дори да изберете по-бюджетен модел, то със сигурност е по-надеждният, по-сигурен и комфортен вариант от каквато и да е реплика. Не забравяйте, че на първо място обувките трябва да са удобни и да не поставят в риск здравето на краката ни. Това е постижимо единствено и само когато маратонките са изработени от качествени материали и от първокласен производител, който е в крак с последните технологии и иновации в сферата. 

Напиши коментар

Моля, влезте или се регистрирайте, за да коментирате