3-ТЕ НАЙ-КАЧЕСТВЕНИ МАРКИ МАРАТОНКИ


Не е нужно да сте спортисти, за да обичате маратонките. Освен че са най-удобния чифт обувки в гардероба ви, те са и най-добрата алтернатива за тренировка в залата или на открито, за разходки, за времето, прекарвано сред природата или в парка с децата и семейството. Но за да изпълнят всички тези функции подобаващо, маратонките на първо време трябва да са наистина качествени. Само тогава, а не когато са със страхотна визия или култова за времето си марка, те ще ви носят необходимото чувство комфорт, свобода на движенията и лекота за всяка следваща крачка.

Как да познаем качествените маратонки?

Много са факторите, които правят едни маратонки наистина качествени. Необходимо е обаче, когато ги анализирате, да подхождате максимално обективно. В този случай трябва да оставите визията настрана. Едва след като се убедите, че чифтът пред вас е наистина качествен, можете да си отговорите и на въпроса дали дизайнът му отговаря на вашите вкусови предпочитания. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да селектирате наистина перфектните маратонки с максимална степен на комфорт и издръжливост във времето:

  1. Надеждна марка или производител. Когато откриете своя фаворит сред всички спортни брандове, за вас ще е изключително лесно да избирате всеки следващ чифт обувки. Вече ще сте се убедили в надеждността и качеството на конкретния производител.
  2. Използваните материали. Някога по правило се е смятало, че естествената кожа е топ избор в сферата на обувките, но в днешни времена не подценявайте и нейния изкуствен заместител. Всъщност, с новите еко трендове рециклираните и висококачествените синтетични материи стават все по-търсени и желани от най-взискателните потребители. Текстилните и мрежести материи пък са най-леки и проветриви.
  3. Форма и конструкция. Много спортни производители инвестират значително количество време, усилия, финанси и човешки ресурс в проучвания. Те имат за цел да се създадат нови трендове и технологии. Голяма част от тези нововъведения касаят именно промяна в структурата на самата обувка. Разбира се, търси се максимална анатомичност и ергономичност.
  4. Начин на изработка. Дори да бъдат използвани висококачествени материали, тяхната стойност спада, ако те не са обработени подобаващо. Тук отново говорим за фирмена политика и дългогодишна практика, но и за оптимизация на производствения процес, каквато е възможна главно за големи и водещи производители.

Топ 3 марки спортни обувки според съвременните потребители

Разбира се, изборът на качествени маратонки обикновено започва именно със селектирането на конкретен производител. В момента на пазара циркулират множество надеждни марки, като всяка от тях разполага със свои собствени предимства. С други думи, ако заложите на някой от следващите най-често предпочитани брандове, няма да сгрешите, без значение кой дизайн, серия или линия от тях ще изберете. ТОП 3 в света са:

Nike – изборът на спортистите и на динамичните хора

Nike безспорно са сред най-предпочитаните в света маратонки. След навлизането на тяхната Nike Air Max въздушна технология, те се превърнаха не просто в нова линия спортни обувки, а в началото на революцията на сектора. Интересно е, че в момента са еднакво популярни сред аудиторията и класическите дамскимаратонки Nike, и удобните мъжки маратонки Nike React, характерни с перфектната си и анатомична форма. Възрастните са толкова доволни от тези спортни обувки, че избират марката и за своите деца. Любим модел на най-малките са всички предложения от Nike Flex серията.

Adidas – вечната класика

Има ли нещо по-класическо от спортно-елегантна визия от лятна рокля и бели дамски маратонки Adidas? Във вариант, подходящ за господата тя би изглеждала по подобен начин: мъжки маратонки Adidas и къси панталони. Но съвсем не само универсалната визия и страхотния дизайн са факторите, превръщащи тази спортна марка в тотален хит за всички времена. Adidas отдавна са се позиционирали на челни места в класацията за най-здравите и надеждни маратонки. Те се отличават със своята лекота и стабилност, комфорт и гъвкавост. Освен това модели като тези от серията Adidasa Тerrex са изключително популярни и за екстремни спортове, както и за активности сред дивата природа.

Puma – много повече от поддръжник на големите лидери

Дълги години марката бе описвана като последовател на водещите Nike и Adidas, но с годините те затвърдиха позициите си на лидер, а не на обикновен поддръжник, вечно заемащ трета позиция. Всъщност, много дами предпочитат именно дамскимаратонки Puma, твърдейки, че са по-комбинативни. За господата пък актуалните мъжкимаратонки Puma са подходящи за ежедневието, защото визията им не е толкова натрапчива и крещяща каквито и да е спортни възгласи и подкани.

В онлайн магазин Lotus Sport винаги сме заредени с най-харесваните и най-новите модели на топ предпочитаните марки маратонки. Можете да разчитате на нашата селекция – богата и разнообразна, но най-вече изградена само и единствено от 100% оригинални обувки. 

Напиши коментар

Моля, влезте или се регистрирайте, за да коментирате